15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Ремонтните дейности около ДКЦ-1 в Ямбол продължават

Продължават дейностите по благоустрояване, изграждане на зони за паркинг на автомобили, рехабилитация на тротоарни и обособени зони за отдих около Диагностично-консултативен център 1 в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Обновяването на ул. „Жельо войвода“ вече приключи, в момента ремонтните работи се осъществяват южно от бл. 2 на ул. „Независима България“. В този участък ще бъде изграден паркинг с 45 броя паркоместа, ще бъде направен ремонт на уличната и тротоарната настилка, бордюрите ще бъдат подменени.

Предстои ремонт на тротоарната настилка и изграждане на нови зони за паркиране на автомобили и южно от бл. 4 на ул. „Независима България“ с 21 паркоместа.

Зелените площи пред бл. 2 и бл. 4 ще бъдат запазени и облагородени – ще бъдат отстранени опасни дървета, а на тяхно място ще бъдат засадени нови.

Ремонтът ще подобри и възстанови транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, ще бъдат осигурени 66 допълнителни паркоместа, ще бъде осигурена безопасността на движението в района, както и достъпът на хора с увреждания.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ