12 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Общинският съвет одобри споразумението с ПК “Наркооп” да освободят част от съседния терен, за да се премине към следващата стъпка по реализацията на проекта. Имам много идеи за това училище, включително и да се ползва лятото от ученици като база за морски спортове и придобиване на различни морски умения“, сподели кметът Димитър Николов.

Предвижда се на първи етап новото училище да разполага с 9 класни стаи, специализирани кабинети, физкултурен салон и плувен басейн, зони за административен и помощен персонал, обособени зони в дворното пространство и др.

През последните години кв. „Крайморие“ се превърна в атрактивен и бързо развиващ се район, предвид близостта си до града и природните си дадености. В квартала няма изградено и функциониращо училище, в близост липсват и други съществуващи учебни заведения, а това безспорно създава транспортни и времеви неудобства както за родителите, така и за учениците.

Към настоящия момент над 80 деца от квартала от първи до седми клас се налага да посещават учебни заведения предимно в ЦГЧ, което допълнително задълбочава проблемите, свързани с недостига на свободни места в тази част на града. Изграждането на новото училище в кв. „Крайморие“ ще даде възможност на учениците да не пътуват всеки ден и ще облекчи капацитета на училищата в центъра на града.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ