9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато трафикът е най-интензивен както от транзитно тежкотоварно движение, така и от румънски туристи, пътуващи към Черноморските курорти.

Изискването на Агенция „Пътна инфраструктура“ към изпълнителя на основния ремонт е при започване на строително-монтажните дейности да не се спира движението по Дунав мост. Работният процес ще се извършва и организира така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно. При изпълнението на обекта временната сигнализация ще се поставя преди участъка, в който ще се работи, и на разстояние, осигуряващо достатъчно време водачите на моторни превозни средства да се съобразят с пътните условия и да извършат предписаните маневри за безопасно преминаване.

 В момента се извършва анализ на състоянието на обходните участъци и се набелязват мерки, които да бъдат изпълнени преди започването на основния ремонт на моста над р. Дунав.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ