9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление на обособена част от град Видин“, съобщиха от Общината.

На територията на крайдунавския град ще бъдат подменени 928 осветителни тела с нови енергоспестяващи и 48 електрически табла. Ще бъде въведена и съвременна система за управление и защита на улично осветление. Модерните системи ще осигуряват надеждно включване и изключване на осветителите по предварително зададен график, както и дистанционно управление на таблата.

Очаква се по този начин да се постигне подобряване качеството на уличното осветление, намаляване на годишните разходи за електроенергия, емисиите от парникови газове, уличната престъпност и пътнотранспортните произшествия.

Related Articles

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ