9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район „Кремиковци“. Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. „Враждебна“ и кв. „Кремиковци“. Вече се санира и читалището в гр. Бухово. Това съобщи пред БНР-Радио София кметът на „Кремиковци“ Лилия Донкова. Тя уточни, че там, за където има средства се ремонтират тротоари, възстановяват се детски площадки. Предвижда се асфалтиране на улиците, по които се движи масовият обществен транспорт. Донкова напомни, че този столичен район е голям по територия, с дълга пътна мрежа и трудно се намират средства за всичко необходимо.

От бюджета на Столичната община са заложени 1 млн. лв. за 2024 г. и 5 млн. лв. за 2025 г. за основен ремонт на ул. „Челопешко шосе““, в участъка от Околовръстния път до Челопечене.

От резерва на държавният бюджет са осигурени средства за аварийни ремонти на детска площадка в с. Желява, на покривите на физкултурен салон на 116-о училище и на кухня към филиала на детската градина в с. Яна. Ще се обновят и покривите на старото кметство в гр. Бухово и на административната сграда на район „Кремиковци“.

Депозирано е искане за осигуряване на средства за ремонт и изграждане на улично осветление в участъци от кв. Враждебна, кв. Челопечене, кв. Ботунец, кв. Сеславци, гр. Бухово, с. Яна и с. Долни Богров.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ