9 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години. „Касае се за стартирането на 3 нови бизнес начинания в града: две на български фирми, третата на немска.

Първият инвеститор планира да реализира дейност за производство и строително-монтажни работи на машини и съоръжения, съдове под налягане, метални конструкции, тръбопроводи и тяхната гаранционна поддръжка. Намерението е след завършване и пускане на пълния капацитет, новоназначеният персонал да достигне 150 души. Инвестицията е в размер на 10 000 000 лева (десет милиона) лева.

Второто инвестиционно намерение е за изграждане на „База за производство на метални изделия и заготовки“. Инвеститорът планира да разшири дейността си на територията на община Бургас и в частност на територията на Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк, като изгради второ хале за нестандартно метално оборудване – за производство на тръбопроводи, съдове под налягане, метални заготовки и резервоари и др. Плановете са новоназначеният персонал с целогодишна заетост да е минимум 20 души. Предвидената инвестиция е минимум 5 000 000 лева (пет милиона) лева.

Третата компания, която ще установи локация в Бургас е немски производител на иновативна термопомпа с широк диапазон на нива на мощност. Инвеститорът посочва, че България е подходяща дестинация поради редица причини: близост до важни поддоставчици в съседни страни, добър пристанищен достъп – както за крайния продукт, така и за неговите доставчици – държавата е членка на Европейския съюз, следователно улеснено доставяне до всички други държави членки на ЕС.

Заявява, че планира осъществяването на тази инвестиция на територията на Индустриален парк – Фаза 2 и при положително развитие, след завършване и пускане на пълния капацитет на предприятието, новоназначеният персонал да достигне до 200 души. Заявява инвестиция в размер на 50 000 000 (петдесет милиона) евро.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ