16 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще бъдат поставени информационни стикери, на които е посочено какъв тип боклук може да се изхвърля.

В кафявите контейнери могат да се поставят всички видове градински (зелени) отпадъци – окосена трева, листа, шума, цветя, дребни храсти (без клони), плевели и дървени стърготини. В тях могат да се изхвърлят и някои хранителни отпадъци, например обелки от плодове и зеленчуци, обясниха от общинската администрация.

В съдовете за растителни отпадъци категорично не трябва да се изхвърлят полиетиленови торби и чували, пелени, санитарни продукти, торбички за прахосмукачки, угарки от цигари и пепел, сготвена храна, битова смет, както и рециклируеми отпадъци от хартия и картон, пластмаса, метали и стъкло.

Окастрените клони и стеблата на лозите не трябва да се изхвърлят в кафявите контейнери и следва да се депонират на временното строително депо, където има специално обособена за целта зона, посочиха още от Общината. И уточниха, че депонирането на зелени отпадъци не се дължи такса.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ