9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Нови авиолинии до екзотични локации пуска летище София

Нови дестинации от летище София, обявиха от ръководството на аеропорта. За първи път пътниците от столичното летище ще могат да летят до туристическата перла на Кения – Момбаса. Полетите започват на 29 януари 2022г. и ще се изпълняват от European Air Charter. Същата авиокомпания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари веднъж седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и авиокомпания BHАir. Те започват от 3 ноември.

Полетите с дестинация Канарски острови започват на 3 ноември и ще се изпълняват един път седмично от авиокомпания Smartwings.

Нов маршрут за зимния сезон е столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби. Wizz air е заявила, че ще лети до там два пъти седмично от 18 януари 2022г.

В зимното разписание е и новата за столичното летище авиокомпания Azur Air, която започва своите полети по маршрута София – Киев от 26 декември. Те ще се изпълняват два пъти седмично – в четвъртък и неделя.

Авиокомпания Ryanair възстановява част от полетите си отпреди пандемията като добавя ваканционни предложения за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за авиокомпанията е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се изпълняват и през зимата.

Интерес към България и зимните ни курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 английски града тази зима ще обявят директни полети до летище София.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ