12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната сметка на проекта, изготвено е възлагателно писмо и са ускорени процедурите, за започването на строеж.

Ако няма обжалване на процедурата по възлагане на обществена поръчка, съвсем скоро ще започнат строителните дейности. Това е важно, защото на 29 юли, изтича второто разрешителното за строеж. За пръв път то е издадено преди 8 години, през 2016 г., но след като предишното управление е поискало удължаване на законовият срок през 2020 г., строежът не може да бъде отлаган повече.

През 2016 г. количествено-стойностната сметка за изпълнението на проекта е била 60 млн. лв., като средствата се осигуряват от държавния бюджет. След актуализацията сега сумата е 78 млн. лв. Обновената сметка е внесена в за одобрение от МРРБ в рамките на Законопроекта на изменение и допълнение на държавния бюджет за 2024 г. и е гласувана и приета на второ четене от Народното събрание. Около 15 млн. лв. са парите за дейностите през 2024 г.

Проектът е на нидерландското архитектурно студио Architects for Urbanity в партньорство със студио „АМАРХ“ Варна.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ