15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Ремонтните дейности около ДКЦ-1 в Ямбол продължават

Продължават дейностите по благоустрояване, изграждане на зони за паркинг на автомобили, рехабилитация на тротоарни и обособени зони за отдих около Диагностично-консултативен център 1 в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Обновяването на ул. „Жельо войвода“ вече приключи, в момента ремонтните работи се осъществяват южно от бл. 2 на ул. „Независима България“. В този участък ще бъде изграден паркинг с 45 броя паркоместа, ще бъде направен ремонт на уличната и тротоарната настилка, бордюрите ще бъдат подменени.

Предстои ремонт на тротоарната настилка и изграждане на нови зони за паркиране на автомобили и южно от бл. 4 на ул. „Независима България“ с 21 паркоместа.

Зелените площи пред бл. 2 и бл. 4 ще бъдат запазени и облагородени – ще бъдат отстранени опасни дървета, а на тяхно място ще бъдат засадени нови.

Ремонтът ще подобри и възстанови транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, ще бъдат осигурени 66 допълнителни паркоместа, ще бъде осигурена безопасността на движението в района, както и достъпът на хора с увреждания.

Related Articles

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ