16 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи физическата активност на жителите на района. Изграден е пешеходен маршрут, който свързва парк „Надежда“ със Северния парк.

Зеленият коридор преминава по улиците и междублоковите пространства на жилищните комплекси „Толстой“, „Свобода“, „Надежда“ 2 и „Надежда“ 4“. В различните територии са изградени зелен амфитеатър, оранжерия в двора на едно от училищата, детски площадки, площадка за фитнес, спортни игрища, места за културни и социални мероприятия, места за почивка и екопаркинг. Извършена е реконструкция на съществуващия пешеходен мост.

В рамките на проекта URBiNAT подобни зелени коридори са създадени в градовете-партньори на Столична община – Нант и Порто. Акцент в усилията на общините е освен свързаността и подобряване на публичните пространства, зеленината и повишаване качеството на околната среда.

Related Articles

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ