13 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

През 2021: Културното министерство финансира проекти на музеи в Пловдив и региона

Музеи в Пловдив и региона получават финансиране по програма на Министерство на културата за опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства.

До 40 000 лв. е сумата, която имат право да усвоят в зависимост от одобрените им проекти, като не е необходимо съфинансиране, уточняват експерти от културното ведомство.

Природонаучният музей в града под тепетата е кандидатствал с проект за създаването на нова зала. Археологическият музей в Пловдив е спечелил средства за създаване на авторски сувенири.

Етнографският музей също ще получи финансиране за реновиране на музейната база.

Историческият музей в Асеновград е спечелил средства за изграждане на достъпна среда. Археологическият музей в Хисаря ще създаде по проект туристически гайд.

А Историческият музей в Карлово планира с парите да актуализира текстовете и изображенията в постоянната експозиция в „Даскал Ботевата къща“.

 

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ