15 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн. лева и се изпълнява по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г., съобщават от правосъдното министерство. Комплексът е за 400 осъдени и ще бъде показан на норвежките партньори. В срещата ще участват представители от Министерството на правосъдието и Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията“.

Срещата на терена в Самораново и пресконференция са насрочени за след 14 часа. В модерния комплекс ще бъдат настанени 400 лишени от свобода, изграден е учебен център за 100 служители на ГДИН, ново преходно отделение, училище, цехове за работа, социален център, административна сграда и др.

Изграден е и модерен арест за 40 души. Очакванията са в новия затвор първите лишени от свобода да бъдат настанени, когато всички нови процедури, обучения на служители и тестове за сигурност бъдат проведени и въведени на място. Процесът ще бъде подпомогнат и наблюдаван от Норвежката корекционна служба.

Затворът вече е вързан за ВиК мрежата от 29 февруари с отделна партида, каза кметът на селото Райко Цветков.

Related Articles

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ