12 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане на центрове и площадки за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата. Предвижданията са поетапно до края на 2025 г. във всеки квартал или населено място на територията на Столичната община да се разположи център. Там ще се приемат ненужни отпадъци от хартия и картон, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита.

На площадките ще се предават също едрогабаритни и отпадъци от домашни ремонти, ел. оборудване, техника, батерии и акумулатори, масла, живачни и луминесцентни лампи,автомобилни гуми и други.

Първите площадки се предвижда да бъдат изградени в район “Витоша”, “Люлин”, 2 – в “Кремиковци”. Ще се реновират площадките в район “Връбница”, с. Мрамор и други.

Related Articles

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Пантеонът на възрожденците в Русе е с нова визия. Извършените дейности са част от общия проект „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с...

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ