10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Превръщат Лятното кино в Габрово в Младежки център

27 септември 2021 г. е крайният срок, в който Община Габрово приема документация по обявената обществена поръчка „Основен ремонт с преустройство на сградите и съоръженията на комплекс Летен театър за създаване на Младежки център в Габрово“.

Откритата процедура цели да определи фирма, която да извърши мащабен ремонт на бившия Летен театър в града и да го превърне в иновативен Младежки център.

Основната идея на проекта е за създаване на отворена зона, в която ще се предоставят възможности за различни форми на младежка ангажираност. Предвижда се реконструкция на целия комплекс, преустройство на част от помещенията на основната сграда и изграждане на нова сграда за настаняване с 35 места.

Ще се сформират зони с оборудване, които да могат да се ползват от различни целеви групи в различните направления – Младежко лидерство, Култура, Екология и Творчески активности и др. Съществуващата сцена ще бъде възстановена, а зелените площи в района – благоустроени.

На 13 септември ще бъде обявен и победителят в конкурса за лого на бъдещия Младежки център.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ