9 C
Пловдив
вторник, март 19, 2024

Изграждат нови водопроводи в 18 габровски села 

Започна изграждането на системата за водоснабдяване на габровските села, разположени северно от пътя Габрово – Севлиево (под Витата стена).

В ход е изпълнението на първия подобект от проекта, който включва селата Думници, Гайтани, Прахали, Поповци, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армените, Здравковец, Влайчовци. Останалите три села Драгановци, Музга и Яворец ще бъдат част от втори подобект.

Инвестицията ще осигури на 18 малки населени места в посока Севлиево водоснабдяване с питейна вода от язовир „Христо Смирненски“.

Строителните дейности включат изграждане на 20,7 км нови водопроводи, 2 помпени станции и ремонт на общо 13 съществуващи.

Водоснабдяването на отделните села ще се осъществи чрез хранителни водопроводи от магистралния водопровод до съществуващите водоеми, които също ще бъдат ремонтирани. Ще бъде изградена и втора нова Помпена станция „Здравковец“ – в края на магистралния водопровод, която ще захрани селата Здравковец и Влайчовци.

Миналата година Община Габрово получи от държавата 4 200 000 лв. именно за водоснабдяването на селата под Витата стена, включително за селата Драгановци, Музга и Яворец.

Related Articles

Нова категоризация на културните ценности предвиждат законови промени

Нова категоризация на недвижимите културни ценности според тяхната културна и научна стойност и обществената им значимост предвиждат промени в Закона за културното наследство. Министерският...

КСБ подписа договор за финансиране на цифров иновационен хъб в строителството

Камарата на строителите в България (КСБ) като координатор на „Европейския цифров иновационен хъб в сектор строителство“ (ЕЦИХ)подписа договор за финансиране на одобрен проект по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ