10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Изграждат нови водопроводи в 18 габровски села 

Започна изграждането на системата за водоснабдяване на габровските села, разположени северно от пътя Габрово – Севлиево (под Витата стена).

В ход е изпълнението на първия подобект от проекта, който включва селата Думници, Гайтани, Прахали, Поповци, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армените, Здравковец, Влайчовци. Останалите три села Драгановци, Музга и Яворец ще бъдат част от втори подобект.

Инвестицията ще осигури на 18 малки населени места в посока Севлиево водоснабдяване с питейна вода от язовир „Христо Смирненски“.

Строителните дейности включат изграждане на 20,7 км нови водопроводи, 2 помпени станции и ремонт на общо 13 съществуващи.

Водоснабдяването на отделните села ще се осъществи чрез хранителни водопроводи от магистралния водопровод до съществуващите водоеми, които също ще бъдат ремонтирани. Ще бъде изградена и втора нова Помпена станция „Здравковец“ – в края на магистралния водопровод, която ще захрани селата Здравковец и Влайчовци.

Миналата година Община Габрово получи от държавата 4 200 000 лв. именно за водоснабдяването на селата под Витата стена, включително за селата Драгановци, Музга и Яворец.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ