26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Строят закрит плувен басейн за над 1,3 млн. лв. в Хасково

В Хасково започва изграждане на закрит плувен басейн. Вече е подписан договорът за изпълнението на проекта, който е на стойност малко над 1,3 млн. лв.

Първият етап от него предвижда изготвяне на работен инвестиционен проект със срок до 40 дни. След одобряване, съгласуване и издаване на разрешително за строеж, ще започнат същинските строителни дейности. Срокът за тяхното завършване е 365 дни.

ПРОЕКТЪТ

Плувният комплекс ще бъде изграден на терен в кв.“Каменни“, с два басейна с модерна система за филтрация. Големият ще е с размери 25 м х 12.5м и дълбочина от 1.80 м до 2.00м.

Малкият басейн ще бъде с размери 10м х 10м и дълбочина от 0.80м до 1.20м. В комплекса ще има спортно оборудване и екипировка според изискванията на БФ по плуване. За зрителите са предвидени три мобилни трибуни с общо 90 места.

В сградата ще има обслужващи помещения, санитарни възли, съблекални за спортисти с оборудване в тях, душове и др. Предвидени са стаи за треньори по плуване, за дежурен спасител, лекарски кабинет, склад за дезинфектанти.

Комплексът ще бъде газифицират от газопреносната мрежа на града. Предвижда се на терена да има паркинги, да се възстановят съществуващи и да се изградят нови спортни игрища за футбол, баскетбол и други спортове.

Изпълнителят е избран, след проведена обществена поръчка, в която са участвали четири фирми, уточняват от администрация в Хасково.

Related Articles

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ