22 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Строят закрит плувен басейн за над 1,3 млн. лв. в Хасково

В Хасково започва изграждане на закрит плувен басейн. Вече е подписан договорът за изпълнението на проекта, който е на стойност малко над 1,3 млн. лв.

Първият етап от него предвижда изготвяне на работен инвестиционен проект със срок до 40 дни. След одобряване, съгласуване и издаване на разрешително за строеж, ще започнат същинските строителни дейности. Срокът за тяхното завършване е 365 дни.

ПРОЕКТЪТ

Плувният комплекс ще бъде изграден на терен в кв.“Каменни“, с два басейна с модерна система за филтрация. Големият ще е с размери 25 м х 12.5м и дълбочина от 1.80 м до 2.00м.

Малкият басейн ще бъде с размери 10м х 10м и дълбочина от 0.80м до 1.20м. В комплекса ще има спортно оборудване и екипировка според изискванията на БФ по плуване. За зрителите са предвидени три мобилни трибуни с общо 90 места.

В сградата ще има обслужващи помещения, санитарни възли, съблекални за спортисти с оборудване в тях, душове и др. Предвидени са стаи за треньори по плуване, за дежурен спасител, лекарски кабинет, склад за дезинфектанти.

Комплексът ще бъде газифицират от газопреносната мрежа на града. Предвижда се на терена да има паркинги, да се възстановят съществуващи и да се изградят нови спортни игрища за футбол, баскетбол и други спортове.

Изпълнителят е избран, след проведена обществена поръчка, в която са участвали четири фирми, уточняват от администрация в Хасково.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ