10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

С 5 млн. лв. ремонтират Летния театър и Младежкия дом в Шумен

Община Шумен внесе проектните предложения за реконструкция на Летния театър и за ремонт на Младежкия дом в Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“ (ОПРР) и очаква след тяхното оценяване да подпише договорите за изпълнение, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Проектите са част от Инвестиционната програма на общината и са на обща стойност близо 5 млн. лв. Дейностите ще бъдат финансирани със средства по ОПРР 2014 – 2020 по процедурата за директно предоставяне и изпълнение на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие, Фонда за градско развитие за Северна България и съфинансиране от общината.

Проектът за Летния театър е за цялостна реконструкция на сградата за 2 434 009,60 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 435 956,30 лв. Предвижда се да се изгради нова трибуна, разположена амфитеатрално с 5 сектора за зрителите и капацитет 900 места. Съществуващата козирка ще бъде основно санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на съоръжението. Заложен е и ремонт на помещенията под сцената.

Чрез проекта за частична рехабилитация и ремонт на Общинския младежки дом се предвижда цялостен ремонт на покрива и саниране на фасадата, обновяване на фоайетата, концертната зала и санитарните помещения. В проекта е включено и изграждане на външен асансьор във вътрешния двор на сградата. Дейностите са на обща стойност 2 518 356,69 лв., като от тях 1 714 815,02 лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Във връзка с необходимостта от теглене на кредит за финансиране на изпълнението на проектите предстои общината да организира публично обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен общински дълг от Регионалния фонд за градско развитие.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ