29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

95% от компаниите, направили инвестиции в България, са готови да ги разширят

95 на сто от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това сочат проучвания на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации. Данните бяха изнесени от председателя на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за правене на бизнес в България, организиран по инициатива на Световния търговски център Леуварден-Нидерландия.

Симеонов препоръча на холандските компании, които подготвят бизнес отношения с български партньори, да се допитват до БТПП, Агенцията за вписванията, посолствата на двете държави за съдействие; да включват арбитражна клауза в своите договори и да имат предвид, че българският народ е толерантен в много отношения и фирмите са отворени за бизнес.

Председателят на БТПП акцентира върху положителните характеристики на българската икономическа среда и подчерта, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват. 

Посланикът на Нидерландия в София Н.Пр. Беа тен Тъшър също се обърна към участниците в събитието – над 50 холандски компании. Тя изрази задоволството си от съвместната работа с БТПП, като резултат от която през 2020 г. получи наградата на палатата за посланик на годината. Тя подчерта, че инвестициите на редица компании от Нидерландия в нашата страна са много успешни: Хайнекен, Якобс, Филипс, Моторола и др. Посланик Тъшър обърна специално внимание на селското стопанство и даде допълнителна информация за фирмите, които имат интереси в тази област.

Related Articles

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...

Община Асеновград минава на екологичен транспорт

Община Асеновград сключи договор с фирмата изпълнител за доставка на електробуси. Финансирането е осигурено по процедура „Екологосъобразна мобилност“ на Националния план за възстановяване и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ