18 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Умните градове и автономният транспорт на фокус в национална конференция

От 7 до 9 октомври 2021 г. ще се проведе XIV Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Тя се организира ежегодно от Институт по транспортно строителство и инфраструктура, Сдружение „БФТИ“ и Факултет по транспортно строителство към УАСГ.

Форумът събира над 400 изявени специалисти от бизнеса, науката и администрацията, които обсъждат актуални теми в сферата на транспортна инфраструктура.

Тази година целите пред организаторите са да поставят на преден план свързаността на България и Балканите с Европа и Света. Ще се обсъди Зелената сделка на Европа и възможностите за използване на рециклирани материали. Умните градове, автономния транспорт и дигитализацията ще получат подобаващо място в програмата на събитието.

По традиция всички сесии ще се развият през призмата на пътната безопасност, нормативната осигуреност и финансирането. Сред спонсорите на събитието са водещи компании сред които PERI, Геострой АД, Трейс  и други.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ