16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Система за разделно събиране на отпадъци заработи отново в Тетевен

Система за разделно събиране на отпадъци от опаковки заработи отново в гр. Тетевен и с. Рибарица. С решение на Общинския съвет, местната управа е сключила договор за доставка на 45 броя контейнера. Финансирането е от бюджета на Общината, но средствата ще бъдат възстановени от внесените отчисления на Регионалната инспекция по околна среда и води – Плевен, съобщиха от пресцентъра на общината. От там посочват, че от миналата година гражданите са били лишени от възможността да събират разделно своите отпадъци.

Община Тетевен е отправила писмени запитвания към останалите четири организации по оползотворяване на отпадъци от опаковки на територията на Република България, но били получени откази. Мотивите са липса на база в района и фактът, че организациите са изпълнили целите си за брой обхванато население.

След отправена молба за съдействие, министърът на околната среда и водите е посочил, че Общината отговаря за дейностите по разделното събиране на битови отпадъци и следва да осигури съдове и лицензирана фирма за обслужване на контейнерите за собствена сметка.

Закупените от Общината съдове за разделно събиране на отпадъци ще бъдат обслужвани по график – сините контейнери за хартия и картон – три пъти месечно, жълтите контейнери за пластмаса и метал – два пъти месечно и зелените контейнери за стъкло един път месечно.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ