19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Троян въвежда система за разделно събиране на отпадъци

Община Троян въвежда система за разделно събиране на хартия, метал, стъкло и пластмаса. Новата система е поредната стъпка на местната власт към разширяване на възможностите за екологично третиране на отпадъците.

За разделното им събиране са осигурени 95 броя цветни стикери на контейнерите от тип “бобър” по улиците на града. В тези съдове ще се изхвърлят само хартия, метални предмети, капачки от буркани, стъкло и стъклени бутилки и буркани, кутии от козметични продукти, пластмаси и пластмасови кутии, полиетиленови торбички и найлони.

Досега в общината разделно се събираха зелени и биоразградими отпадъци, текстил, акумулатори и батерии, електрическо и електронно оборудване и гуми. Събраните отпадъци ще бъдат транспортирани разделно и предавани за вторична преработка.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ