20 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Стартира строителството на „Ритейл парк Перник“

Започна изграждането на „Ритейл парк Перник“, информират от администрацията в града. Инвеститор е „Видеолукс Холдинг“, възложител – „Бараж констръкшън“ ООД, а Pipe System изпълнява ВиК мрежите и АПГИ инсталацията на проекта.

Проектът е на площ от 75 дка – на голямата детелина за центъра на града. Над 20 хил. кв.м са за първия за града магазин Praktiker. Ще има също хранителен магазин, търговски обекти за облекла, дрехи и дрогерии. Планирано зоната да има седем входа/изхода в различни посоки – към София, Перник, Кюстендил и други.

Срокът за откриването е март 2023 г. В края на септември тази година пък предстои откриване на друг подобен обект – ритейл парк Pernik Plaza.

Снимка: Pipe System

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ