14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Пловдив кандидатства за 26 млн. лв. държавно финансиране

Пловдив кандидатства за държавно финансиране на четири ключови пътни проекти“, съобщи кметът Здравко Димитров след среща с премиера Бойко Борисов. Обектите са на обща индикативна стойност 26 милиона лева. Три от тях са пряко свързани с връзката „Модър –Царевец“ и имат за цел да подобрят уличната инфраструктура и да облекчат трафика в града. За всички тях има напълно готови проекти. „Много се надяваме Пловдив да бъде подкрепен, тъй като е ясно, че само със средства от общинския бюджета тези обекти трудно могат да бъдат реализирани“, коментира Здравко Димитров.

Три от обектите са в район „Западен“:

– ул. „Хаджи Димитър“ в участъка от надлеза на бул. „Христо Ботев“ до ул. „Царевец“ в двете посоки, премахване на паветата и асфалтиране – 4,7 млн. лв.

– ул. „Цалевец“ в участъка от пробива „Модър – Царевец“ до бул. „Пещерско шосе“ – 5 млн. лв.

– ул. „Царевец“ в участъка от Пещерско шосе до бул. „Свобода“ – 7 млн. лв.

С цел облекчаване на трафика в центъра на града ще се реализира пробива под Водната палата, за който има готов проект за кръстовище на две нива на стойност 9 млн. лв.

Извън тези обекти, кметът съобщи, че във връзка с изграждането на Южния обходен колектор, ще стартира и ремонтът на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“ и разширяване на неговия габарит. За целта са започнали и отчуждителни процедури, уточни Здравко Димитров.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ