15 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Община Добрич сондира какви инвестиции е готов да направи бизнесът в региона

Община Добрич прави допитване сред бизнеса дали възнамерява в близките години да инвестира в дейности, свързани с енергийната ефективност, иновациите, дигитализацията или в други области. Проучването е част от подготовката на стратегически документ за развитието на общината до 2027 година.

Анкетата търси отговор от предприемачите и от какво зависят инвестиционните им намерения: от печалбата, достъпа до капитали, от сигурността или местни фактори. Важно е да се знае и дали фирмите в региона възнамеряват да разширят дейността си в следващите три години.

Проучването и сред гражданите, и сред неправителствените организации цели да очертае основните проблеми, които местната власт трябва приоритетно да реши в следващите години – осигуряване на работни места, изселването на младите хора, достъп до здравни, образователни и социални услуги и други.

От общината приканват местните хора, представителите на бизнеса и гражданския сектор да се включат в проучването и така да съдействат в подготвянето на плана за интегрирано развитие на общината през новия програмен период на Европейския съюз.

 

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ