14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Инфраструктура, транспорт и свързаност дискутират министри от България и Северна Македония

Трима министри от България и двама от Република Северна Македония ще участват в заседанието на междуведомствената работна група за сътрудничество в областите инфраструктура, транспорт и свързаност. Участие в него ще вземат вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, министърът на местното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски, министрите на транспорта и съобщенията на България – Николай Събев, и на Република Северна Македония – Благой Бочварски, и министърът на енергетиката Александър Николов.

В работната среща ще се включат също регионалният заместник-министър Деляна Иванова, Размена Цекич-Дурович – държавен секретар в министерството на икономиката на Република Северна Македония, и експерти от ведомствата на двете страни.

Участниците ще дискутират теми, свързани с транспорта и транспортната свързаност между двете страни, енергетиката и регионалната политика.

Преди това вицепремиерът Гроздан Караджов и Горан Милевски ще участват и в заседание по Меморандума за разбирателство между МРРБ и Министерството на местното самоуправление на Република Северна Македония.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ