19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Започва реконструкция на бул. „Европа“ в Сандански

След дълги съдебни дела по обжалвания на процедурата за реконструкция на бул. „Европа“, продължили повече от година, един от най-важните пътни участъци в Сандански, ще бъде основно реконструиран.

Преди дни бе подписан договорът между община Сандански и ДЗЗД „Сандански“ 2001 („Грома Холд“ ООД и „Инфра Про Консулт“ ООД). Той е на стойност 4 473 840 лева с ДДС за изпълнение на обществена поръчка с предмет Инженеринг (проектиране, авторски надзор и изпълнение на реконструкция) на бул. „Европа“.

Съобразно сключеният договор, първият етап включва техническо проектиране и съгласуване на проекта и издаване на разрешение за строеж. Очаква се тази процедура да бъде финализирана до края на месец юни. Това ще даде възможност след 3 месеца да стартират и реалните строително-ремонтни дейности на пътния участък.

Проектът за реконструкция предвижда основен и комплексен ремонт на бул. „Европа“, с дължина 1061 метра.

След откриването на Автомагистрала „Струма“, бул. „Европа“ е един от основните и най-натоварени пътни участъци в общината. Същевременно общинският път е в много лошо състояние – с много дупки, неравности, неработещо отводняване, амортизирана система за улично осветление и рискови участъци, с потенциал за пътнотранспортни произшествия.

Съобразно договора, строителните дейности следва да се реализират в срок от 300 календарни дни, но амбицията на строителната компания е реконструкцията на пътя да завърши значително по-рано – до края на тази година.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ