9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Българска компания планира производство на над 20 000 лекотоварни електромобила годишно

Автомобилната компания „Син Карс Индъстри“ предвижда да произвежда над 20 хиляди електрически лекотоварни автомобила годишно. Това стана ясно при представянето на L CITY – първия електрически лекотоварен автомобил, произведен изцяло от българската компания.

Собственикът й Росен Даскалов съобщи, че разработката на електрическия лекотоварен автомобил е започнала през 2018 г. и някои елементи от производството ще бъдат роботизирани. „В товарното пространство са вградени фотоволтаични панели, като при слънчево време автомобилът връща до 20% от капацитета на батерията обратно за един ден. Това означава, че реалният пробег е около 250 – 300 километра“, обясни мениджърът. По думите му компанията има подобна разработка и за автобуси и камиони, а автомобилът вече е представен на изложението в Мюнхен с отличен отзвук от участието. В момента инженерингът, дизайнът, техниката на прототипиране и тестването на колите става в България.

Тази иновация е скок в бъдещето и тя е изцяло българска“, коментира министърът на икономиката Даниела Везиева, която участва в представянето на електрическото превозно средство. Тя подчерта, че бъдещето е в зелените и високите технологии.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ