19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Нова организация: Разширяват „синята“ и „зелена“ зони в София

Разширяване на „синята“ и „зелена“ зони в София и премахването на „служебния абонамент“ одобри транспортната комисия към Столичния общински съвет. Предвижда се разширяване на „зелена зона“ в кв. „Зона Б-19“, район Възраждане и разширяване на „синя зона“ за сметка на обхвата на „зелена зона“. Планира се също и увеличаване на работното време на „синя зона“ от понеделник до събота от 08.30 ч. 20.00 часа.

С предложените промени ще се премахнат и привилегиите за безплатно ползване на паркоместа от депутатите и различни държавни, културни, общински и др. институции. Промените ще допринесат за увеличаване броя на ползваните паркоместа за почасово платено паркиране и локално платено паркиране за гражданите, аргументират се вносителите. Уеднаквяването на условията за ползване и ограничението на броя им, ще ги редуцира с около 430 броя.

В пешеходните зони ще има места, които да се ползват до 30 минути при наличие на издаден пропуск и заплащане на цената за паркиране /50 ст. или 1 лв./от юридическите или физическите лица при всяко зареждане на стопанския обект, а от живущите при наличие на издаден пропуск – безплатно до 30 минути, два пъти дневно. Местата за товаро-разтоварни дейности в зоните за почасово платено паркиране ще бъдат запазени за извършване на тези дейности в рамките на работното време на съответната зона.

Предстои тези и още промени в наредбата да бъдат одобрени на предстоящата сесия на общинския съвет.

 

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ