12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Започнаха ремонти на всички подлези в Перник

Започна ремонтът на два от шестте подлеза, за които община Перник бе обявила обществена поръчка, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Фирмата изпълнител вече работи по съоръженията при кв. „Караманица“ и съоръжението в близост до бл. 73 на ул. „Софийско шосе“.

Останалите четири подлеза, на които предстои да започне работата, са в района до Изчислителния център, до автобусна спирка „Кристал“ и два подлеза в кв. „Бела вода”.

Строително-монтажните работи включват ремонт на стълбищните подходи, включително възстановяване на стъпала, монтиране на нови настилки и осветителни тела, парапети, монтаж на козирки над входовете.

Съоръженията ще бъдат снабдени с рампи за достъпна среда, ще бъде изградено и видеонаблюдение.

Стойността на ремонтите възлиза на над 258 300 лв.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ