25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

След празниците: Започва ремонт на автогарата в Плевен

На 16 май започва основен ремонт на автогарата в Плевен, информират от администрацията в града. Проектът е за 2,6 млн. лв. и включва прилагане на мерки за енергийна ефективност, достъпна среда и нова навесна конструкция на сградата.

Според проекта автогарата ще има различни според предназначението им гишета, чакалня с площ над 100 кв. м и места за сядане на повече от 50 човека, с отопление, климатизация и вентилация, ще има помещение за приемане и съхраняване на багаж, стая за майки с деца, помещение за оказване на първа долекарска помощ и др.

Входът и изходът в зоната за движение и престой на автобусите ще се осъществяват чрез бариери, оборудвани с камери за разпознаване на номера. Ще има и лека ажурна ограда на обособената територия за движение и престой на автобусите. Предвижда се изграждане на минимум 8 сектора за заминаващи и преминаващи автобуси, както и минимум 3 сектора за пристигащи автобуси, всички оборудвани с навеси и др.

През 2018 г. беше извършена категоризация на автогарата и към момента тя е трета категория. След реализиране на основния ремонт тя ще отговаря на изискванията за първа категория.

Във връзка със стартирането на строително-монтажните работи от кметството e издадена заповед за преустановяване ползването на автогарата като начална, междинна и крайна спирка. Заповедта важи за всички междуселищни автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми. Считано от 16 май 2021 г. автоспирка ще има на ул. „Иван Миндиликов“ № 6 /до автогарата/, информират от общината.

Related Articles

Приключи успешно реставрацията на Източната порта на Филипопол

Приключи консервацията и реставрацията на значим археологически обект в Пловдив - Източната порта на Филипопол, информира радио "Фокус". Според реставраторът Никола Стоянов е експониран фрагмент...

Ремонтират площада в Момчилград с два милиона и половина

С 2 милиона и 500 хиляди лева от държавния бюджет ремонтират градския площад в Момчилград. Настилката ще се замени с нова, която ще включва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ