11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

След празниците: Започва ремонт на автогарата в Плевен

На 16 май започва основен ремонт на автогарата в Плевен, информират от администрацията в града. Проектът е за 2,6 млн. лв. и включва прилагане на мерки за енергийна ефективност, достъпна среда и нова навесна конструкция на сградата.

Според проекта автогарата ще има различни според предназначението им гишета, чакалня с площ над 100 кв. м и места за сядане на повече от 50 човека, с отопление, климатизация и вентилация, ще има помещение за приемане и съхраняване на багаж, стая за майки с деца, помещение за оказване на първа долекарска помощ и др.

Входът и изходът в зоната за движение и престой на автобусите ще се осъществяват чрез бариери, оборудвани с камери за разпознаване на номера. Ще има и лека ажурна ограда на обособената територия за движение и престой на автобусите. Предвижда се изграждане на минимум 8 сектора за заминаващи и преминаващи автобуси, както и минимум 3 сектора за пристигащи автобуси, всички оборудвани с навеси и др.

През 2018 г. беше извършена категоризация на автогарата и към момента тя е трета категория. След реализиране на основния ремонт тя ще отговаря на изискванията за първа категория.

Във връзка със стартирането на строително-монтажните работи от кметството e издадена заповед за преустановяване ползването на автогарата като начална, междинна и крайна спирка. Заповедта важи за всички междуселищни автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми. Считано от 16 май 2021 г. автоспирка ще има на ул. „Иван Миндиликов“ № 6 /до автогарата/, информират от общината.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ