15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Започва основен ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа. Ремонтните дейности предвиждат подмяна на дограмата и интериорните врати, поставяне на нова топлоизолация, подмяна на отоплителната и вентилационната инсталация, основна реконструкция на покрива, въвеждане на мерки за пожарна безопасност, ремонт на ВИК и електрическите инсталации, изграждане на съоръжения за лесен достъп за хора в неравностойно положение и др.

След ремонтните дейности се предвижда да стартират и нови занимания за малки и големи с цел да се генерират допълнителни приходи и библиотеката да продължи да разнообразява своя книжен фонд.

Инвестицията ще бъде реализирана с комбинирано финансиране. По ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 е осигурена безвъзмездна помощ в размер на 415 853 лв. Над 1,1 млн. лв. се отпускат от Регионален фонд за градско развитие АД и Банка ДСК АД. Собственият ресурс на Община Враца е 43 865 лв.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ