13 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Боровец първи сред най-евтините ски курорти за британците в Европа

Българският ски курорт Боровец е обявен за най-изгодната дестинация в Европа за британските скиори, обяви с най-новото си проучване „Пост Офис Травъл Мъни“ (Post Office Travel Money). Резултатът е на базата на мониторинг на 32 европейски курорта, сравнявайки цените им за основни компоненти на ски ваканция – едноседмична лифт карта, ски оборудване, шест обяда и обучение в ски училище, пише „Дейли мейл“.

Турист на Боровец трябва средно да заплати за изброените услуги 506 бр. лири, с което българският курорт се нарежда на първо място сред най-евтините за британците ски дестинации в Европа. На второ място е италианският Бардонекия, за който британец ще трябва да отдели 512 бр. Лири. Третото място остава за друг български курорт – Банско, който ще струва 537 бр. лири на желаещите да карат там ски.

На другия край на скалата – най-скъпият планински курорт в Европа е швейцарският Цермат, струващ 1367 бр. лири за едноседмичен престой.

Въпреки че Боровец и Банско заемат съответно 1-во и 3-то място сред най-евтините курорти в класацията, експертите отчитат, че спрямо миналата година сега цените в тях са скочили, съответно с 12,8 на сто и 7 на сто.

Когато става въпрос за семейни ски ваканции, Банско е обявен за най-изгоден за британците – подобно на миналата година – с цена от 1547 бр. лири. за четиричленно семейство.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ