9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Готов е новият мост над Струма край Покровник

Завърши строежът на новия мост над река Струма при село Покровник. Движението по съоръжението за всички видове превозни средства вече е пуснато, така че се улеснява пътуването на жителите от района на община Благоевград за почивните дни за Коледа.

От Пътната агенция съобщават, че предстои назначаването на Държавна приемателна комисия и издаването на Акт 16 и разрешението за ползване. Инвестицията е за близо 10,5 млн. лв., а средствата са от бюджета на АПИ.

Новият мост е с дължина 134,2 м и е изграден на мястото на авариралото съоръжение.

Припомняме, вследствие на обилните валежи в средата на декември 2021 г. и придошлите води на реката бeше подкопан един от стълбовете на моста. Това наложи спиране на движението по него, а трафикът беше пренасочен по обходен маршрут.

През 2022 г. проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на съоръжението бяха възложени на ДЗЗД „Мост Покровник“, в което участват: „Грома Холд“ ЕООД и „Пътпроект“ ЕООД.

Строителният надзор е осъществен от ОБЕДИНЕНИЕ „НАДЗОР ЮГ“, в което са: „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД и „КОНТПАС“ ООД.

Реалните строителни работи на обекта започнаха в средата на март тази година. Преди построяването на новия мост беше изградено и допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации, които преминаваха в района.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ