13 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Започна строителството на нов парк в Златоград

Община Златоград стартира проект за изграждане на паркова среда за широко обществено ползване. Той се реализира по Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Целта на проекта е да се създаде изцяло нова среда за обществено ползване в общинския център, която освен, че ще има рекреативни функции, ще подобри и микроклимата в населеното място. Проектното предложение е изготвено въз основа на нуждите на жителите на Златоград за повече пространства за отдих и почивка и места, на които да се събират и да общуват помежду си. В новата паркова среда ще бъдат обособени нови зелени площи, зони за рекреация и детска площадка в имота, който представлява естествено продължение на вече изградения градски парк и допълва новата визия на централната градска част. Ще бъде оформена диагонална алея от цветна дървесна растителност, декоративен парков павилион, заобиколен от кътове за почивка с дървени перголи и пейки. Предвидено е изграждане и на детски площадки, площадки за фитнес и други елементи на парковия дизайн.

След проведена обществена поръчка Община Златоград сключи договор с „ВЕРА СТРОЙ“ ЕООД, с предмет „Строително-монтажни работи, включително: доставка и монтаж на съоръжения за обзавеждане на паркови пространства в град Златоград“ на стойност – 464 399,51 лв.

Строителният надзор на обекта ще се осъществява от „Екоинженеринг“ ЕООД. ЕТ „Дженерел – А – Олег Николов“ ще извършва авторския надзор при изпълнение на СМР.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 380 573,26 лв. без ДДС. При определяне на прогнозната стойност за възлагане изпълнението на СМР дейностите, чрез обществена поръчка, се взе предвид ръстът на цените за строителство и след актуализацията на количествено-стойностната сметка, необходимите средства за изпълнение на СМР дейностите са в размер на 557 300,62 лв. с включен ДДС, уточниха от Общината.

Общата стойност на проектното предложение, след търгуване, е в размер на 509 231,85 лв. без ДДС.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ