13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Проучват нагласите на пловдивчани за подмяна на печките с твърдо гориво

Община Пловдив започна проучване за нагласите на домакинствата, които се отопляват с уреди на дърва и въглища за безвъзмездната им подмяна с екологични алтернативи. Изследването е част от подготовката за кандидатстване по оперативна програма „Околна среда 2021-2027 г.“ за подобряване качеството на въздуха.

Социологическото проучване се извършва от изследователски център „Тренд“, а резултатите от него ще предоставят информация за това при какви условия гражданите биха сменили уредите с твърдо гориво и с каква форма на отопление. Допитването се провежда чрез стандартизирано интервю с представители на целевата група по телефона, както и чрез обходи на място. Извадката е от шестте района на Пловдив.

Община Пловдив апелира гражданите за съдействие при попълване на въпросника. С изпълнението на проект „Мерки за подобряване на качеството на атмосферен въздух в Община Пловдив, чрез намаляване на емисиите от ФПЧ10 от битовото отопление“ ще се намали количеството емисии на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди с източник битовото отопление с твърдо гориво.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ