10 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Проучват нагласите на пловдивчани за подмяна на печките с твърдо гориво

Община Пловдив започна проучване за нагласите на домакинствата, които се отопляват с уреди на дърва и въглища за безвъзмездната им подмяна с екологични алтернативи. Изследването е част от подготовката за кандидатстване по оперативна програма „Околна среда 2021-2027 г.“ за подобряване качеството на въздуха.

Социологическото проучване се извършва от изследователски център „Тренд“, а резултатите от него ще предоставят информация за това при какви условия гражданите биха сменили уредите с твърдо гориво и с каква форма на отопление. Допитването се провежда чрез стандартизирано интервю с представители на целевата група по телефона, както и чрез обходи на място. Извадката е от шестте района на Пловдив.

Община Пловдив апелира гражданите за съдействие при попълване на въпросника. С изпълнението на проект „Мерки за подобряване на качеството на атмосферен въздух в Община Пловдив, чрез намаляване на емисиите от ФПЧ10 от битовото отопление“ ще се намали количеството емисии на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди с източник битовото отопление с твърдо гориво.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ