15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Правят комбинирани вело и пешеходни алеи в Ямбол

Нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи ще свържат различни райони на Ямбол и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки.

Първата алея обхваща участъка от кръстовището на Регионална здравна инспекция до комплекс „Доктор Дончев“ с дължина 1000 метра, а втората – участък с дължина 700 метра от училище „Христо Смирненски“ до кръстовището на РЗИ.

Община Ямбол планират да изградят безопасна пешеходна и велосипедна връзка и към Околовръстен път „Изток“, както и връзка към новата комбинирана алея от жилищния комплекс до бившата печатница „Светлина“.

С изграждането на тези алеи ще бъде завършен цялостен велосипеден, пешеходен и маршрут за кросово бягане с дължина около четири километра. Трасето ще преминава край парк Боровец, бившите „Пехотински казарми“, кръстовището до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни и кръстовището до училище „Хр. Смирненски“ и РЗИ – Ямбол.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ