17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Правят комбинирани вело и пешеходни алеи в Ямбол

Нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи ще свържат различни райони на Ямбол и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки.

Първата алея обхваща участъка от кръстовището на Регионална здравна инспекция до комплекс „Доктор Дончев“ с дължина 1000 метра, а втората – участък с дължина 700 метра от училище „Христо Смирненски“ до кръстовището на РЗИ.

Община Ямбол планират да изградят безопасна пешеходна и велосипедна връзка и към Околовръстен път „Изток“, както и връзка към новата комбинирана алея от жилищния комплекс до бившата печатница „Светлина“.

С изграждането на тези алеи ще бъде завършен цялостен велосипеден, пешеходен и маршрут за кросово бягане с дължина около четири километра. Трасето ще преминава край парк Боровец, бившите „Пехотински казарми“, кръстовището до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни и кръстовището до училище „Хр. Смирненски“ и РЗИ – Ямбол.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ