13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Стартира обновяването на Летния театър в Шумен

Реновират Летния театър на Шумен и го връщат към нов живот. След повече от три десетилетия в разруха строително-ремонтните дейности са на ход. Предстои изграждане на разрушените трибуни, основно саниране на козирката, възстановяване на двете осветителни кули и на разрушената ограда на съоръжението, обновяване на помещенията под сцената, на съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите, както и изграждане на подходи за инвалиди. Ще бъдат реконструирани и прилежащите около него пространства.

Според администрация и автора на проекта арх. Милен Мънков вероятно ще се наложат и допълнителни дейности по време на реконструкцията. Причината е, че предишният наемател на обекта е правил конструктивни изменения, които не могат да останат при възстановяването на сградата.

Община Шумен е бенефициент по проекта на стойност 2 434 млн. лв., който се реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Изпълнител е „С-М Строй“ ЕООД. Обектът трябва да бъде завършен до юли 2023 година, но очакванията на администрацията той да е готов до края на тази.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ