29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Стартира обновяването на Летния театър в Шумен

Реновират Летния театър на Шумен и го връщат към нов живот. След повече от три десетилетия в разруха строително-ремонтните дейности са на ход. Предстои изграждане на разрушените трибуни, основно саниране на козирката, възстановяване на двете осветителни кули и на разрушената ограда на съоръжението, обновяване на помещенията под сцената, на съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите, както и изграждане на подходи за инвалиди. Ще бъдат реконструирани и прилежащите около него пространства.

Според администрация и автора на проекта арх. Милен Мънков вероятно ще се наложат и допълнителни дейности по време на реконструкцията. Причината е, че предишният наемател на обекта е правил конструктивни изменения, които не могат да останат при възстановяването на сградата.

Община Шумен е бенефициент по проекта на стойност 2 434 млн. лв., който се реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Изпълнител е „С-М Строй“ ЕООД. Обектът трябва да бъде завършен до юли 2023 година, но очакванията на администрацията той да е готов до края на тази.

Related Articles

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...

Летище София със сертификат за намаляване на въглеродните емисии

Летище София получи сертификат с Ниво 4 за намаляване на въглеродните емисии (Airport Carbon Accredited Level IV – Transformation), съобщиха от компанията концесионер. Такава...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ