15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Ремонтират болнични отделения с пари от здравното министерство

15 болници ще ремонтират COVID отделенията си по проект на Министерството на здравеопазването. В лечебните заведения ще бъдат реализирани строително-монтажни дейности и ще бъдат доставени машини и съоръжения, според нуждите на самите болници. С изпълнението на дейностите ще бъдат изградени изолирани помещения в болничната инфраструктура, изолирани асансьори за превозване на пациенти с COVID-19, ще бъде увеличен капацитетът на инсталациите за медицински газ и други.

Средствата се предоставят на лечебните заведения по процедура „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Според критериите, на които трябва да отговарят болниците, за да участват в програмата, които МЗ публикува по-рано на интернет страницата си, първите 15 болници, одобрени за финансиране за ремонт на COVID отделенията, са в градовете: Поморие, Свищов, Момчилград, Ботевград, Елин Пелин и Своге, Левски, Никопол и Димитровград, Бяла Слатина, Първомай, Стара Загора, Троян, Павликени и Червен браг.

Related Articles

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ