13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Ремонтират болнични отделения с пари от здравното министерство

15 болници ще ремонтират COVID отделенията си по проект на Министерството на здравеопазването. В лечебните заведения ще бъдат реализирани строително-монтажни дейности и ще бъдат доставени машини и съоръжения, според нуждите на самите болници. С изпълнението на дейностите ще бъдат изградени изолирани помещения в болничната инфраструктура, изолирани асансьори за превозване на пациенти с COVID-19, ще бъде увеличен капацитетът на инсталациите за медицински газ и други.

Средствата се предоставят на лечебните заведения по процедура „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Според критериите, на които трябва да отговарят болниците, за да участват в програмата, които МЗ публикува по-рано на интернет страницата си, първите 15 болници, одобрени за финансиране за ремонт на COVID отделенията, са в градовете: Поморие, Свищов, Момчилград, Ботевград, Елин Пелин и Своге, Левски, Никопол и Димитровград, Бяла Слатина, Първомай, Стара Загора, Троян, Павликени и Червен браг.

Related Articles

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ