13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Започна реконструкцията на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив

Стартира реконструкцията на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив. Първият етап – реновиране на настоящата трибуна е на стойност 220 000 лв. и се изпълнява от строителна компанията „Анверс конструкт“, които трябва да бъдат завършени до края на 2021 г. В началото на следващата година ще започне изграждането на новата северна трибуна. Цялостната реконструкция на стадион „Тодор Диев“ ще е на стойност 7,5 млн.лв.

ПРОЕКТЪТ

Стадион „Тодор Диев“ ще разполага с 8200 седящи места със сгъваеми сини и бели седалки.

Разпределението ще е както следва:

Сектор А (сегашната трибуна 3300 места, като тук са предвидени ВИП зона 1 с 13 места, ВИП зона 2 с 25 места, 40 места за журналисти.

Предвидена е зона за хора с увреждания – 5 места, които са разположени в северозападната част на трибуната.

Сектор Б – 800 места, 300 от които са предвидени за сектор за гостуващи фенове, отделен с плексигласова преграда.

Сектор В (от страната на бул. „Македния“ 3950 места, предвидени са 5 броя места за хора в инвалидни колички в югоизточната част и 5 броя в централната част на трибуната.

80% от всички места ще бъдат покрити, като сегашната козирка ще бъде запазена, но ще бъде изградена и нова от двете страни на Сектор А. Сектор Б и В също ще бъдат на 80% покрити.

Предвижда се изграждането на висок клас LED- осветление, отговарящо за HD излъчване. Електронното табло на стадиона ще е от най- ново поколение, позволяващо излъчване на видео повторения.

Предвидени са 6 входа, като е обособен отделен вход за гостуващи фенове. Всички входове ще бъдат оборудвани с турникетна система. Ще бъде изградено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната около стадиона.

Предвидени 150 паркоместа +100 на мястото на двата изкуствени терена в първоначалния проект. Ще бъде изградена и специална зона за пресконференции по изискване на БФС и ФИФА. Изцяло ще бъдат обновени съблекалните под сегашната трибуна, като се предвижда лекарски кабинет и кабинет за допинг контрол. Теренът ще бъде изцяло модернизиран с нова поливна система.

Ще бъде изграден и музей, в който да се съхранява и показва историята на „Спартак“ Пловдив.

 

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ