11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Зам.-министър Н.Стоименова ще посети Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас

Днес от 11 часа, зам.– министърът на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова ще посети Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас.

Центърът е изграден по проект „Реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в културно-образователен център (музей) за съвременно изкуство и библиотека“ по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

На площ от над 6 хил.кв.м. в центъра са обособени зони за деца, подрастващи и възрастни с баланс върху възможностите за образование, култура, изкуство, игра и отмора. Предвидени са помещения за експозиционни площи, детски отдел и интерактивна зала, зала за образователни курсове и зона за детско творчество.

В рамките на проекта са доставени ново обзавеждане и оборудване за всички зали, читални и кабинети.

Иновативни нововъведения като Z Space стена с образователни модули, пясъчна кутия по физическа география, образователно – игрови център, радват най-малките читатели и посетители.

Проектът на община Бургас е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Бургас. Общото финансиране по проекта е 9.94 млн. лв., от които кредитен ресурс от Фонд за устойчиви градове в размер на 5 964 811 лв., включващ 59%, съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОПРР, предоставено чрез Фонд на фондовете и безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в размер на 3 646 100 лв., както и собствен принос на община Бургас.

След представянето на проекта зам.-министър Стоименова ще проведе работни срещи с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова и с кмета Димитър Николов.

 

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ