19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

След празниците: Асфалтират ударно улиците по водния цикъл на Смолян

Вик и изпълнителите на втория воден проект обещаха след празниците, ударно да асфалтират улиците. Това каза кметът на Смолян Николай Мелемов. Проведох среща и поисках да започнат по-бързо възстановяването на уличните настилки и прилежащите терени. За съжаление нямам много лостове на въздействие, каза градоначалникът по повод въпрос от общински съветник кога ще се асфалтират улиците, ремонтирани по водния проект. Строително-ремонтните дейности започнаха през октомври миналата година.

Инвестицията е за над 91 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма „Околна среда“. Националното съфинансиране по проекта е над 10 млн. лв., а съфинансирането от ВиК – Смолян е за над 8 млн. лв.

Основната цел на проекта е да се преодолеят проблемите, свързани със съществуващата инфраструктура за питейни и отпадни води, както и да се осигури екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води.

Related Articles

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ