15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

След празниците: Асфалтират ударно улиците по водния цикъл на Смолян

Вик и изпълнителите на втория воден проект обещаха след празниците, ударно да асфалтират улиците. Това каза кметът на Смолян Николай Мелемов. Проведох среща и поисках да започнат по-бързо възстановяването на уличните настилки и прилежащите терени. За съжаление нямам много лостове на въздействие, каза градоначалникът по повод въпрос от общински съветник кога ще се асфалтират улиците, ремонтирани по водния проект. Строително-ремонтните дейности започнаха през октомври миналата година.

Инвестицията е за над 91 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма „Околна среда“. Националното съфинансиране по проекта е над 10 млн. лв., а съфинансирането от ВиК – Смолян е за над 8 млн. лв.

Основната цел на проекта е да се преодолеят проблемите, свързани със съществуващата инфраструктура за питейни и отпадни води, както и да се осигури екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ