14 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Ремонтират моста между селата Мирово и Милево

Започна поетапният ремонт на моста над р. Марица при 119-ти км на път II-66 Чирпан – Поповица, между селата Мирово и Милево. Причина за влошеното състояние на съоръжението е значителното понижение на речното дъно след изземването на големи количества кариерни материали /пясък и чакъл/ от р. Марица, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Първият етап от ремонта предвижда аварийни дейности по долното строене, които да спрат деструктивните процеси, да възстановят носещата способност и да осигурят дълготрайната експлоатация на съоръжението.

Проектът включва пилотно укрепване на стълбовете на моста и изграждането на временен праг на речното дъно. При строителните работи временна дига ще отклонява водите на реката, докато се укрепи съоръжението с пилоти с дължина 12 м и със стоманобетонен фундамент /ростверк/. Ще бъде изграден и временен праг, чрез който ще се укрепи речното дъно, ще се вдигне нивото на реката и ще се забави нейното течение.

Срокът за изпълнение на първия етап на ремонта е до края на април 2021 г. Изпълнител е Обединение „ТРЗП СТАРА ЗАГОРА“ /с участници „ТРЕЙС БГ“ ЕАД и „ПРОМАКС“ ЕООД/, с което АПИ има договор след открита процедура по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Стара Загора.

До завършване на ремонтните дейности остава ограничено преминаването по моста на камионите над 12 т. Тежкият трафик се пренасочва по алтернативни маршрути. В посока Поповица тежкотоварните автомобили над 12 т се насочват при кръстовището между път II-66 и път III-666 към автомагистрала „Тракия“. В посока Чирпан камионите над 12 т се насочват по път I-8 или към АМ „Тракия“ при пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив. Превозните средства до 12 тона преминават по моста като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч.

 

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ